• PROSECCO
    €20.00
  • Extra dry. Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης
  • Ποικιλία σταφυλιών: 100% Glera
  • Τύπος κρασιού: : Αφρώδες VSAQ 5,5 Atm CO2
  • Θέση και τύπος εδάφους: Επίπεδο, χαλικώδες, λασπώδες, αργιλούχο.
  • Συγκομιδή: Σταφύλια μέτριας ωρίμανσης. Διαλογή στο οινοποιείο.
  • Χαρακτηριστικά: Χρώμα κιτρινωπό με πρασινωπές αποχρώσεις. Αρώματα φρούτων με έμφαση στο μήλο και το αχλάδι. Γεύση εύγευστη, διαρκής, ευχάριστα ζωηρή με μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
  • Ωρίμανση: Σε βαρέλια
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 11% vol.
  • FRASCATI DOC
    €16.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Trebbiano Toscano 20-30%, Malvasia di Candia 20-40%, Malvasia del Lazio 20-30%, Bonvino 10%.
  • Θέση εδάφους: Περιοχή Frascati του Δήμου της Ρώμης, Σε μέσο υψόμετρο 200 μέτρα.
  • Χαρακτηριστικά: Χρώμα σταχιού με πράσινες ανταύγειες. Λεπτά, ήπια, φρουτώδη αρώματα. Γεύση ξηρή, ντελικάτη, ευχάριστη.
  • Ωρίμανση: Για σχεδόν 2 μήνες σε δοχεία inox.
  • Αρμονία γεύσεων: Εξαιρετικό με ψάρια, ζυμαρικά, ριζότα και λευκά κρέατα.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 ° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12% vol
  • PINOT GRiGIO IGT
    €18.00
  • Προστατευόμενη ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Pinot Grigio 100%
  • Περιοχή παραγωγής: Κοινότητα Codevilla – Ακτή Torrazza
  • Χαρακτηριστικά: Φρέσκo και φρουτώδες, με ελαφρύ χρώμα άχυρου και ενίοτε αποχρώσεις του χαλκού. Γεύση λεπτή, έντονη και επίμονη με νότες ώριμου μήλου. Άρωμα απαλό και πολύ ευχάριστο που σχετίζεται με την έντονα φρουτώδη επίγευση.
  • Αρμονία γεύσεων: Ελαφριά πιάτα όπως σαλάτα caprese με μοτσαρέλα, ντομάτα και φρέσκο βασιλικό, ψητά μανιτάρια και ψητές πατάτες ή μόνο με αμύγδαλα.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 5-7°C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12% vol
  • CUSORA CHARDONNAY TERRE SICILIANE IGT
    €22.00
    • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης.
    • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Sicilia
    • Ποικιλία σταφυλιών: Chardonnay 100%
    • Χαρακτηριστικά: Φρέσκo και φρουτώδες, με κίτρινο χρώμα άχυρου. Γεύση λεπτή, έντονη και τέλεια ισορροπημένη. Μπουκέτο αρωμάτων αρμονικό, πολυεπίπεδο και πολύ περίπλοκο, που θυμίζει βερίκοκο, ροδάκινα και βιολέτες.
    • Αρμονία γεύσεων: Είναι το κρασί είτε για ένα απεριτίφ είτε για ένα πλήρες γεύμα. Ιδανικά με ψάρι στον ατμό ή στη σχάρα, κοτόπουλο ή λαχανικά και ζυμαρικά ή ριζότο.
    • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
    • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 13% vol
  • CATARRATTO SICILIA DOC
    €27.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Sicilia
  • Ποικιλία σταφυλιών: Catarratto 100%
  • Οινοποίηση: Κρυοσυντήρηση χωρίς στελέχη σταφυλιών σε ανοξείδωτες δεξαμενές, στους 4° C για 12-24 ώρες. Μαλακή συμπίεση των σταφυλιών, βαρυτικός διαχωρισμός του μούστου και ζύμωση στους 16-18 ° C σε ανοξείδωτες δεξαμενές επί 20 ημέρες. Ωρίμανση στη φιάλη για τουλάχιστον 2 μήνες.
  • Χαρακτηριστικά: Κομψό λευκό κρασί βιολογικής καλλιέργειας.. Χρώμα άχυρου, χρυσό, ελαφρύ, με ανοιχτοπράσινες αντανακλάσεις. Μπουκέτο πλούσιο σε νότες ώριμων φρούτων, ειδικά ανανά και μάνγκο, με μια λεπτή νότα μελιού. Η γεύση είναι ισορροπημένη, ξηρή με πολύ μεταξένια υφή. Μια εξαιρετική αλατότητα και μια μεταλλική αίσθηση στο τελείωμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ελαφρώς πικρό κλείσιμο.
  • Αρμονία γεύσεων: Ιδανικό με ψάρια και οστρακόδερμα, κοτόπουλο, φρέσκα ζυμαρικά, τέλειο ως απεριτίφ.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 13% vol
  • BARDOLINO CHIARETTO DOC
    €16.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Veneto.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Valpolicella
  • Χαρακτηριστικά: Ευχάριστο ελαφρά ροζέ χρώμα. Λεπτό αρωματικό μπουκέτο, με γεύση φρουτώδη και στρογγυλή στον ουρανίσκο
  • Αρμονία γεύσεων: Ιδανικό συμπλήρωμα για καλοκαιρινά πιάτα, άριστο ως απεριτίφ ή για να συνοδεύει ελαφρά πρώτα πιάτα.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12 ° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12% vol.
  • PINOT GRIGIO ROSATO
    €18.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Veneto.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Pinot Grigio 100%
  • Χαρακτηριστικά: Ζωηρό ροζέ χρώμα. Αρώματα λουλουδιών και εξωτικών φρούτων. Γεύση κομψή, γεμάτη και ισορροπημένη.
  • Αρμονία γεύσεων: Πρώτα πιάτα, ριζότα και θαλασσινά
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12 ° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12% vol.
  • CHIANTI DOCG
    €16.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης και εγγύησης.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Sangiovese, Canaiolo & Colorino
  • Περιοχή παραγωγής: Τοσκάνη
  • Χαρακτηριστικά: Έντονο κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Άρωματα βιολέτας και μούρου. Ελαφρά ταννικό με βελούδινες ταννίνες
  • Αρμονία γεύσεων: Πρώτα πιάτα με έντονες γεύσεις, κόκκινα κρέατα με ερυθρές σάλτσες, ψητό και κίτρινα τυριά.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18 ° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12% vol.
  • CHIANTI COLLI SENESI DOCG
    €20.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης και εγγύησης.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Sangiovese, Canaiolo
  • Περιοχή παραγωγής: Τοσκάνη
  • Χαρακτηριστικά: Έντονο κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Άρωματα βιολέτας και μούρου. Ελαφρά ταννικό με βελούδινες ταννίνες
  • Αρμονία γεύσεων: Πρώτα πιάτα με έντονες γεύσεις, κόκκινα κρέατα με ερυθρές σάλτσες, ψητό και κίτρινα τυριά.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18 ° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 12,5% vol.
  • SALICE SALENTINO DOP 4/20
    €22.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Apulia.
  • Περιοχή παραγωγής: Στους αμπελώνες της περιοχής Salice Salentino και San Donaci. Επαρχία του Λέτσε και Μπρίντιζι – Απουλία. στη νοτιοδυτική Ιταλία.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Negroamaro 90%, Black Malvasia 10%.
  • Χαρακτηριστικά: Χρώμα: έντονο κόκκινο με πορφυρές ανταύγειες. Μπουκέτο: ενδιαφέρουσα φρουτώδη αρώματα δαμάσκηνου και βατόμουρου με νότες μπαχαρικών. Γεύση: έντονη, μεστή, ισορροπημένη και ζεστή.
  • Ωρίμανση: Μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση, το κρασί διατηρείται για επιπλέον 8 μήνες σε χαλύβδινες δεξαμενές.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18 ° C
  • Αρμονία γεύσεων: Ψητό, κόκκινα κρέατα και πικάντικα τυριά.
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 14% vol.
  • BARBERA D’ ASTI CEPPI STORICI
    €24.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Piemonte.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Barbera
  • Θέση εδάφους: Λόφοι Monferrato στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Asti
  • Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ κόκκινο ρουμπινί. Ζεστό, πικάντικο άρωμα από βατόμουρα και δαμάσκηνα, με λεπτές καπνιστές νότες. Πλούσια και γενναιόδωρη παλέτα από ζουμερά κεράσια και περισσότερα σαρκωμένα δαμάσκηνα και πικάντικες νότες. Οι τανίνες από το μαλακό ξύλο βελανιδιάς, προσφέρουν μια επιπλέον διάσταση στην υφή. Μια αναζωογονητική επίγευση από φρουτώδη οξύτητα στο τελείωμα , καθορίζει τα ώριμα φρούτα.
  • Ωρίμανση: Ο καρπός συλλέγεται με το χέρι από παλαιά αμπέλια και υφίσταται ζύμωση σε ανοξείδωτα δοχεία. Στη συνέχεια ωριμάζει σε γαλλικά καθώς και παραδοσιακά μεγάλα δρύινα βαρέλια Piemonte για 12 μήνες.
  • Αρμονία γεύσεων: Εξαιρετικό με κρεατικά, κυνήγι, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και τυριά ωρίμανσης.
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 14% vol.
  • NEBBIOLO D’ALBA DOC
    €28.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Piemonte.
  • Περιοχή παραγωγής: Στους λόφους Άλμπα του Piemonte, στη βορειοδυτική Ιταλία.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Nebbiolo 100%. Αμπέλια μεσαίου-μεγάλου μεγέθους, πυραμιδοειδούς σχήματος, με ελαφρώς οβάλ μοβ-κόκκινα σταφύλια.
  • Χαρακτηριστικά: Ρουμπινί χρώμα με πορτοκαλί αποχρώσεις. Τυπική, ελαφριά και λεπτή μύτη, που θυμίζει βιολέτες και άγριες φράουλες. Αξιόλογο σώμα και αρμονία, ξηρό, σωστά δομημένες τανίνες και βελούδινη υφή. Η ωρίμανση το ενισχύει και το βελτιώνει.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 20-22 ° C
  • Αρμονία γεύσεων: Ιδανικό με κόκκινα κρέατα και κυνήγι.
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 13,5% vol.
  • BAROLO DOCG
    €34.00
  • Τυπική γεωγραφική ένδειξη: Πιεμόντε – βορειοδυτική Ιταλία
  • Ποικιλία σταφυλιών: Nebbiolo 100%
  • Περιοχή παραγωγής: Στην περιοχή Barolo του Piemonte. που βλέπει νοτιοδυτικά, σε υψόμετρο μεταξύ 250 και 400μ. Εδάφη ασβεστολιθικά και αργιλώδη.
  • Ωρίμανση: Σε παραδοσιακές δρύινες δεξαμενές Piemonte (χωρητικότητας 8.000 λίτρων) για 24 μήνες. Στη συνέχεια εκλέπτυνση σε φιάλη για ακόμη 12 μήνες.
  • Χαρακτηριστικά: Χρώμα ρουμπινί με αντανάκλαση γρανάδας. Κλασική μύτη Barolo με μεταλλική ποιότητα και νότες λουλουδιών. Καλή πολυπλοκότητα με μια ελαφρά νότα ξύλου. Πολύπλοκη και ισορροπημένη παλέτα γεύσης μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων και μεταλλικής υφής. Kρασί αιθέριo, με ένα επίμονο πουκέ λουλουδιών να δίνει τη θέση του σε μια μακρυά και αρμονική επίγευση.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18-20 ° C
  • Αρμονία γεύσεων: Εξαιρετικό με κρέατα σχάρας, τυριά ωρίμανσης, βαριά ζυμαρικά και πλούσια ριζότα.
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 14% vol.
  • BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG
    €65.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης και εγγύησης.
  • Οινοποιείο: COL D’ORCIA S.r.l.
  • Ποικιλία σταφυλιών: Ιδιαίτεροι κλώνοι του Sangiovese, που επιλέγονται από την Col d’Orcia. Συγκομιδή με τα χέρια, με αυστηρή επιλογή αρχικά των καλύτερων τσαμπιών στον αμπελώνα και στη συνέχεια σε ένα τραπέζι επιλογής στο κελάρι.
  • Περιοχή παραγωγής: Montalcino – Σιένα – στο λόφο με θέα τον ποταμό Orcia, που βλέπει Νότια / Νοτιοδυτικά, με έκθεση σε ολοήμερη ηλιοφάνεια και μέσο υψόμετρο 300 m.
  • Οινοποίηση: Ζύμωση των στέμφυλων για 18-20 ημέρες περίπου, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία κάτω των 28 ° C, σε 150 εκατόλιτρες πλατιές και ρηχές δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα , σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με σκοπό την αποτελεσματική αλλά απαλή εξαγωγή των τανίνων και του χρώματος.
  • Ωρίμανση: 4 χρόνια, 3 εκ των οποίων σε 25-50 και 75 εκατόλιτρα δρύινα βαρέλια από τη Σλοβενία και το Allier και στη συνέχεια εκλέπτυνση για τουλάχιστον 12 μήνες σε φιάλες αποθηκευμένες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
  • Χρώμα: Κόκκινο ρουμπινί με ιώδεις ανταύγειες.
  • Μπουκέτο: Άφθονο, πολύπλοκο με τεράστιες νότες από ώριμα κόκκινα βατόμουρα και δαμάσκηνο, καλά ισορροπημένα με τα δρύινα αρώματα.
  • Γεύση: Καλά δομημένη με μαλακές ώριμες τανίνες, τέλεια ισορροπημένη με τις νότες που προέρχονται από τη μακρυά ωρίμανση στο ξύλο. Πλήρης και επίμονη επίγευση.
  • Αρμονία γεύσεων: Άριστο με κρέατα σχάρας και σχεδόν απαραίτητο με “μπιστέκα αλλά Φιορεντίνα”, τυριά ωρίμανσης, ιδανικό με παρμεζάνα και πεκορίνο και βαριά ζυμαρικά.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18° C
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 14,5% vol.
  • AMARONE DELLA VALPOLICELLA
    €70.00
  • Ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης και εγγύησης.
  • Οινοποιείο: Tenuta Sant’ Antonio -FAMIGLIA CASTAGNEDI
  • Ποικιλία σταφυλιών: Corvina και Corvinone 70% – Rondinella 20% – Croatina 5% – Oseleta 5%
  • Περιοχή παραγωγής: Δήμος Mezzane di Sotto – Περιοχή Monti Garbi (Βερόνα).σε υψόμετρο 300 m. Εδάφη αμμώδη, αργιλώδη, ασβεστολιθικά.
  • Οινοποίηση:Σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Συγκομιδή: με τα χέρια. Συμπίεση: μαλακά με πρέσσα τον Δεκεμβριο. Αραίωση: 3 μήνες. Ζύμωση: σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με επιλεγμένες ζύμες για 25 ημέρες σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Μαλολακτική ζύμωση: φυσική σε βαρέλια των 500 λίτρων. Ανάδευση: μία φορά την εβδομάδα για το πρώτο χρόνο.
  • Ωρίμανση: 2 χρόνια, σε καινούργια δρύινα γαλλιακά βαρέλια 500 λίτρων.
  • Χρώμα: Κόκκινο ρουμπινί με μωβ ανταύγειες.
  • Μπουκέτο: Ώριμα κόκκινα φρούτα, πικάντικα αρώματα γλυκόριζας, μαύρης πιπεριάς και νότες σοκολάτας.
  • Γεύση: Καλά ισορροπημένη, με πλούσιες τανίνες, απαλή, ζεστή, πικάντικη, κομψή, λεπτή και φρέσκια..
  • Αρμονία γεύσεων: Πικάντικα πρώτα πιάτα, καρυκευμένα με τρούφες, λαγοί και θηράματα – κόκκινα κρέατα, ώριμα τυριά ψημένα στη σχάρα ή ψητά .
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16 °C – 17 °C.
  • Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 15% vol.
  • Αναμενόμενη ωρίμανση: 15 χρόνια